Τρίχρονο αγοράκι που γεννήθηκε χωρίς μάτια, μύτη και στόμα. Μεγαλη προσπαθεια !

8ba729ff0e178226be51a012390820fc_XL

Σε μία σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις αναμένεται να υποβληθεί ένα τρίχρονο αγοράκι που γεννήθηκε χωρίς μάτια, μύτη και στόμα.

Σκοπός είναι η διαμόρφωση ενός προσώπου ώστε το παιδί να καταφέρει να αποκτήσει μία καινούρια, όσο γίνεται, φυσιολογική ζωή. Το παιδί ονομάζεται Γιάχια Ζόρα και γεννήθηκε χωρίς χαρακτηριστικά καθώς τα οστά του προσώπου του δεν «έδεσαν» στη μήτρα.

Ο πατέρας του, Μουσταφά, δεν κατάφερε να βρει ένα χειρουργό στην πατρίδα του, το Μαρόκο. Έτσι, ταξίδεψε στην Αυστραλία μαζί με το γιο του όπου ένας πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα.
2
Ο λόγος για τον δρ Τόνι Χολμς ο οποίος χώρισε τις σιαμαίες αδερφές από το Μπαγκλαντές, Τρίσνα και Κρίσνα το 2009. Όπως είπε ο γιατρός: «Πιο δύσκολα δεν γίνεται. Η μεγαλύτερη ανησυχία μου δεν αν είναι ή όχι κατάλληλος για χειρουργική επέμβαση… Πραγματικά δεν ξέρουμε πώς λειτουργεί ο ίδιος, και πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός του… Πρόκειται για βαθμό δυσκολίας 9 – 9,5 με 10. Πιστεύω ότι είναι δικαίωμα του καθενός να δείχνει ανθρώπινος, και αυτό το παιδί δεν φαίνεται ανθρώπινο».

Η πρώτη από τις χειρουργικές επεμβάσεις θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του έτους.

kontra news

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s