12 μήνες για τη «διευκόλυνση» σε πρατηριούχο καυσίμων Οριστική καταδίκη για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη (video)

Οριστική καταδίκη για τον-οριστικά πλέον- έκπτωτο περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο ο Άρειος Πάγος καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, για την υπόθεση μείωσης προστίμου σε πρατηριούχο καυσίμων. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί δύο φορές πέρυσι για την υπόθεση αυτή από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Προσέφυγε τότε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης αυτής, αλλά το μόνο που πέτυχε είναι η τελεσίδικη καταδίκη του.
psomiadis
Οι αρεοπαγίτες με την υπ’ αριθμ. 1495/2012 απόφασή τους απέρριψαν όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλε ο κ. Ψωμιάδης, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε γιατί μείωσε πρόστιμο 89.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο για νοθεία καυσίμων, σε 5.000 ευρώ.

Ο Ψωμιάδης είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι ο πρατηριούχος ήταν ασθενής βαριά και το έκανε από την καλή του την καρδιά, όμως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε κατ’ επανάληψη συλληφθεί να νοθεύει τα καύσιμα.

Το «Κουτί της Πανδώρας» θύμισε με video τη στήριξη που είχε στα δύσκολα ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος είχε οριστεί και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα, στις εκλογές του Ιουνίου – την εποχή που λόγω αυτής της υπόθεσης ήταν έκπτωτος από το αξίωμά του και καταδικασμένος από το δικαστήριο.

Περισσότερα: Οριστική καταδίκη για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη (video

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s