Χ.Α.: « Ή διώχνετε τους ξένους ή βάζετε λουκέτο»

Για τάγματα της Χ.Α. που εκφοβίζουν επιχειρηματίες σε Εύβοια και Βοιωτία κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «6 μέρες». Στο δημοσίευμα αναφέρεται η «επίσκεψη» σε αποθήκη οικοδομικών υλικών στο Μαντούδι Ευβοίας όπου «τέσσερις σωματώδεις μαυροφορεμένοι νεαροί εμφανίζονται μπροστά στη συρόμενη καγκελόπορτα. Με βαριά επιτακτική φωνή, ο επικεφαλής ζητά από τον ξαφνιασμένο για το αναπάντεχο της επίσκεψης και ελαφρώς φοβισμένο φύλακα να καλέσει τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ώστε να πουν «δυο σταράτες κουβέντες».

Image

 

Τα γράμματα στο πίσω μέρος από τις μπλούζες των νεαρών δεν άφηναν αμφιβολία για το τι ήθελαν και ποιους εκπροσωπούσαν. Ήταν αντιπροσωπεία από την ομάδα «Δουλειά στους Έλληνες» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Βοιωτίας-Εύβοιας. Σκοπός τους η ανεύρεση εργασίας στους άνεργους Έλληνες κατοίκους των δύο νομών, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους τους. Εν αντιθέσει δε με τον ΟΑΕΔ και τα υπόλοιπα γραφεία ευρέσεως εργασίας, οι… «σύμβουλοι εργασίας» της Χ. Α. δεν απευθύνουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους επιχειρηματίες.

Ακόμα και να μην υπάρχει ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού, φροντίζουν να τη… δημιουργήσουν. Προτεραιότητά τους άλλωστε, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι στη σχετική σελίδα της τοπικής οργάνωσης στο Διαδίκτυο, δεν είναι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ή έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους (!), αλλά οι «εργοδότες ή συνδικαλιστές διεθνιστικών αντιλήψεων, οι οποίοι προτιμούν Πακιστανούς για οδηγούς κλαρκ, Ινδούς για χειριστές μηχανημάτων και Αλβανούς για επόπτες».  

Οι επισκέψεις γίνονται με το σκεπτικό «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».   Ανάλογες επισκέψεις έχουν γίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Κυψέλη σε ιδιοκτήτη ψητοπωλείου ο οποίος υποστηρίζει πως «δέχθηκε την επίσκεψη των εύσωμων μαυροφορεμένων νεαρών, οι οποίοι του ζήτησαν να διώξει «για το καλό του» και τους τέσσερις αλλοδαπούς που εργάζονταν στο κατάστημα του και να δώσει δουλειά σε Έλληνες. Ο ίδιος τελικά κράτησε στην επιχείρηση του μόνο έναν από τους τέσσερις, ωστόσο τονίζει πως ποτέ δεν εμφανίστηκε κανένας Έλληνας για να του ζητήσει δουλειά.»   «Συναντούμε πλήρη αδιαφορία για την ανεργία των Ελλήνων μόνο σε επιχειρήσεις όπου υπάρχουν εργοδότες ή συνδικαλιστές διεθνιστικών αντιλήψεων, όπου και συνήθως η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι τριτοκοσμικοί αλλοδαποί», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στην Εύβοια.

 

 

ΠΗΓΗ:alfavita