Ο κωλοτούμπας Αδωνης……….

Οι κωλοτούμπες του Άδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική κωμωδία: Τι έλεγε για Αντώνη Σαμαρά και Νέα Δημοκρατία ο πιο διαπρύσιος υποστηρικτής του τώρα.

Οι κωλοτούμπες του Άδωνι Γεωργιάδη

Τα γραπτά μένουν, λένε. Αλλά στον καιρό του Internetμένουν και τα προφορικά. Και εκθέτουν όσους μιλάνε πολύ, όσους λένε πράγματα εντυπωσιακά, αλλά χωρίς βάρος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τη χαρακτηριστική του λεπτή φωνή και την ταχύτητα πολυβόλου στο πώς εξαπολύει τις λέξεις είναι μια τέτοια περίπτωση.

Τα βίντεο που παρουσιάζουμε σήμερα μπορεί κανείς εύκολα να τα βρει στο Internet. Κάποια από αυτά έχουν ζωή μόλις μερικών μηνών.

Ούτε χρόνος δεν έχει περάσει από τότε που το πρώην «βαρύ πυροβολικό» του ΛΑ.Ο.Σ. εξαπέλυε τα πυρά και τις ειρωνίες του κατά του σημερινού πρωθυπουργού και των υπόλοιπων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ξαναβλέποντας αυτά τα ντοκουμέντα τώρα, η πρώτη αντίδραση του καθενός θα είναι να το βάλει στα γέλια.

Όταν όμως κάθεται και αναλογίζεται ότι αυτές οι «κωλοτούμπες» καθορίζουν τη ζωή μας, το μισθό μας, τα φάρμακά μας, το αύριο των παιδιών μας, μάλλον αλλάζει γνώμη…

Στις περίεργες εποχές που ζούμε είναι λογικό αυτοί που φωνάζουν πιο πολύ να ακούγονται και περισσότερο.

Και ο κ. Γεωργιάδης το έχει αυτό. Φωνάζει, καταφέρνοντας μάλιστα να μην γίνεται εριστικός. ‘

Έχει το χάρισμα του γρήγορου λόγου, της ειρωνίας, της άμεσης εξεύρεσης επιχειρημάτων για να στηρίξει ό,τι απίθανο έχει να πει.Και όταν η συζήτηση πηγαίνει προς τον καυγά, φροντίζει πάντα να το παίξει φίλος με όλους (πού ξέρεις; Αύριο μπορεί να υπάρχει θέση γι’ αυτόν ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ…) Είναι όμως αυτά αρκετά για να τον κάνουν σοβαρό πολιτικό;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που αν ήταν γυμναστής θα έπαιρνε «Δεκάρι» στους Ολυμπιακούς για τις κωλοτούμπες του, απέχει πολύ από την έννοια σταθερότητα.

Αλλά το γραπτά μας είναι περιττά, όταν υπάρχει η εικόνα και ο ήχος από τις τηλεοπτικές και τις ραδιοφωνικές του ατάκες. Για όσους δεν έχουν χρόνο να δουν τα βίντεο που παραθέτουμε στο τέλος της ανάρτησης, ανθολογούμε μερικές μνημειώδεις ατάκες του υπέροχου αυτού κωμικού:

«Τι άλλο θα ακούσουµε; Αναρωτιέµαι. Οι άνθρωποι τελικά που τα γράφουν αυτά, έχουν σώας τας φρένας ή µήπως είναι παρανοϊκοί ναρκοµανείς; Εχουν κάποιο πρόβληµα µε τα χάπια; Είναι δυνατόν να λέει κάποιος σοβαρά ότι εγώ προτίθεµαι να φύγω από το ΛΑΟΣ για να πάω στη Ν∆; ∆ιαβάζω εκεί που γράφουνε ότι τώρα που έφυγε ο  Βορίδης, θα ακολουθήσει ο Γεωργιάδης. ∆ηλαδή, αναρωτιέµαι πραγµατικά. Εχετε σώας τας φρένας;»

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/251139/oi-kolotoympes-toy-adoni-georgiadi#ixzz2BnyALAna

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s