Βαρόμετρο Public Issue: Παράσταση νίκης 59% για το ΣΥΡΙΖΑ έναντι 26% της ΝΔ

 

Image

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 59% έναντι 26% της ΝΔ στην παράσταση νίκης, δίνει το Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 39%, έναντι 31% του Αλέξη Τσίπρα. Η μεταξύ τους διαφορά ωστόσο έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το βαρόμετρο του Οκτωβρίου.

 

 

Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων η σημαντικότερη μεταβολή παρατηρείται στο ΠΑΣΟΚ και στη Χρυσή Αυγή. Έτσι, η δημοτικότητα τοy ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται μειωμένη κατά 6% και της Χρυσής Αυγής κατά 5%.

 

 

 

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, ενώ το ποσοστό του Νίκου Μιχαλολιάκου σε σχέση με τον βαρόμετρο του Οκτωβρίου έχει μειωθεί κατά 5 μονάδες.

 

 

 

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι το 39% των πολιτών δεν θεωρούν ως καλύτερη για τη χώρα ούτε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την τρικομματική κυβέρνηση. Ωστόσο, το 32% προτιμά μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έναντι του 24% που προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως εμφανίζεται ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με 33%.

 

Τέλος, απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος δείχνουν τα αποτελέσματα σχετικά με τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, καθώς το 26% υποδεικνύει ως πρόβλημα τα κόμματα και τους πολιτικούς.

 

enikos.gr

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s