«Κύριοι βουλευτές, μετατρέπετε τη χώρα σε ένα απέραντο κρεματόριο»!

«Όσοι βουλευτές έχουν διατηρήσει έστω και ψήγματα επίγνωσης για την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την κοινωνία εξαιτίας των δύο προηγούμενων Μνημονίων, να καταψηφίσουν σήμερα στη Βουλή τα ολέθρια μέτρα που θα μετατρέψουν τη χώρα μας σε απέραντο κρεματόριο»!

 

Αυτή την έκκληση απηύθυνε, με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Ο κ. Βαρνάβας ανακοίνωσε την απόφαση των γιατρών της χώρας να αντιδράσουν δυναμικά στα μέτρα του 3ου Μνημονίου, που ως αποτέλεσμα θα έχουν να επεκταθεί με αστραπιαία ταχύτητα η ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να ανοίγουν τα Νοσοκομεία στους απόρους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη αρχικά, και στη συνέχεια περισσότερες ημέρες την εβδομάδα. Για να το πετύχουν, ζητούν στήριξη από όλους τους κοινωνικούς φορείς, ώστε τελικά να μπορέσει να επιβιώσει η ελληνική κοινωνία.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Βαρνάβας, με δήλωσή του τόνισε ότι: «Μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν στις νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς. Ενώ η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 30% και ο μισός πληθυσμός δεν διαθέτει πλέον υγειονομική κάλυψη προτίθενται να ψηφίσουν «εισιτήριο» 25 ευρώ για κάθε άνθρωπο που πάσχει και έχει ανάγκη νοσηλείας. Στον ίδιο ασθενή θα κοστολογήσουν και τη νοσηλεία του σύμφωνα με τα υπέρογκα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) και σε περίπτωση που αδυνατεί να καταβάλλει το κόστος θα στείλουν το λογαριασμό στο Δημόσιο Ταμείο, ώστε να γίνει αναγκαστική είσπραξη ή κατάσχεση της περιουσίας του! Εν ολίγοις επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ΄ οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια».Image

Ο κ. Βαρνάβας σημείωσε πως για το λόγο αυτό οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υλοποιήσουν την απόφαση της ΟΕΝΓΕ και ν΄ ανοίξουν τα Νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και στη συνέχεια περισσότερες μέρες της εβδομάδας, ζητώντας τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, «ώστε να υλοποιήσουμε αυτό το δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/250564/kyrioi-voyleytes–metatrepete-ti-hora-se-ena-aperanto-krematorio#ixzz2BYMlfK61

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s