ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 555.6 εκατ.

 

Image

 

Την καταβολή των 555,6 εκατ. ευρώ που οφείλουν οι τράπεζες στο Δημόσιο από τους τόκους των προνομιούχων μετοχών που εξέδωσαν τα πιστωτικά ιδρύματα στα πλαίσια της ενίσχυσης της ρευστότητάς τους το 2008 προβλέπει το νομοσχέδιο «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Στις 10 Οκτωβρίου οι επικεφαλής της τρόικας είχαν ζητήσει από την Κυβέρνηση να μην δοθεί το ποσό των 555,6 εκατ. ευρώ καθώς αυτό θα συνεπαγόταν πως θα έπρεπε να αυξηθεί το συνολικό ποσό της ανακεφαλαιοποίησης.

Η κυβέρνηση αντέδρασε και τελικά βρέθηκε συμβιβαστική λύση. Στο νομοσχέδιο αναφέρεται πως λαμβανομένων υπόψη παλαιότερων ενισχύσεων που έχουν ήδη λάβει οι ελληνικές τράπεζες προβλέπεται η καταβολή από αυτές άπαξ χρηματικού ποσού συνολικού ύψους 555,6 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καθορισθεί επακριβώς στην σύμβαση προεγγραφής που υπογράφεται μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έκαστου πιστωτικού ιδρύματος μέχρι της 21ης Δεκεμβρίου 2012.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s